Deze website maakt gebruik van cookies.

Over
Recycle-
manager

De Recyclemanager (site en app) is een non-profit initiatief van meer dan tien materiaalorganisaties en wordt beheerd door Milieu Centraal.

De Recyclemanager helpt je op een makkelijke manier je afval te scheiden. Je hebt direct het antwoord bij de hand op de vragen in welke bak je afval hoort, wanneer jouw afval wordt opgehaald en waar de dichtstbijzijnde afvalbakken zijn. De Recyclemanager is een platform dat bestaat uit een website en een handige gratis app voor Android en iOS. De app is te vinden in de Apple appstore en Google Playstore.

De helft van ons huishoudelijk afval leveren we gescheiden in, en wordt opnieuw gebruikt. Dat scheelt vervuiling, grondstoffen en energie. De andere helft van ons afval verdwijnt in de verbrandingsoven. Meer en beter afval scheiden is goed voor het milieu, en scheelt geld. Afval scheiden, we doen het samen!

Met de Recyclemanager kun je via de ‘Recyclewijzer’ op trefwoord zoeken naar producten waarover je twijfelt in welke bak je ze moet weggooien. Bij inleverpunten zie je direct de afvalbrengpunten bij jou in de buurt. In de mediatheek vind je achtergrond informatie over de recycleprocessen. Via het berichtencentrum wordt je op de hoogte gehouden van nieuws rondom afvalinzameling en recyclen bij jouw in de buurt.

Op dit platform is de informatie samengebracht van verschillende gemeenten en organisaties die verantwoordelijk zijn voor de gescheiden inzameling en verwerking van alle soorten afval. Geen zoektocht meer bij verschillende instanties naar de gewenste informatie, maar één plek waar deze overzichtelijk bij elkaar komt.

Als jouw gemeente meedoet, kun je gebruik maken van de ‘Afvalkalender’. Bij de ‘Afvalkalender’ in de Recyclemanager zie je de eerstvolgende ophaalmomenten bij jou in de straat. Met de app kun je ook een herinnering instellen om de bak buiten te zetten. Op de website kan je een jaaroverzicht printen. Glas, papier en kunststof brenglocaties worden ook door gemeenten aangeleverd. Mocht je gemeente nog niet meedoen, dan staat dat bij de desbetreffende onderdelen gemeld. Ben je enthousiast geworden over de Recyclemanager en zou je graag willen dat je gemeente het laatste stukje ontbrekende informatie aanvult. Stem dan in de app voor deelname van je gemeente.

Wil je weten wie de initiatiefnemers zijn van dit platform, neem dan een kijkje bij het colofon. Heb je opmerkingen, klachten of suggesties dan kun je contact opnemen met info@recyclemanager.nl.

Voor gemeenten en reinigingsdiensten

Gemeenten of reinigingsdiensten die deel willen nemen aan de Recyclemanager kunnen contact opnemen met gemeenten@recyclemanager.nl. Deelname is voor gemeenten en reinigingsdiensten gratis.